INOVASI TERBARU SHOKUBUTSU UNTUK MELINDUNGI ANDA! * Cecair Pembersih Badan dalam Kecantikan nombor 1 di Malaysia kini dalam botol baharu. * Bahan-bahan yang dipertingkatkan dan rangkaian anti-bakteria baharu menanti anda!

Kuala Lumpur, Januari 2022 – Tidak kira sama ada anda mencari pembersih badan yang menyegarkan dan melembapkan badan atau dengan formula anti-bakteria yang diperbuat daripada bahan tumbuhan semula jadi, inovasi terbaru Shokubutsu pasti dapat melindungi kulit anda! Sebagai jenama cecair pembersih badan yang terkemuka, Shokubutsu kini berada di pasaran dengan reka bentuk botol baharu yang unik dan terdiri daripada bahan-bahan dan kelikatan yang dipertingkatkan. Jenama ini turut memperkenalkan rangkaian produk anti-bakteria baharu untuk individu dan keluarga yang mahukan perlindungan anti-bakteria semula jadi atau yang berasaskan tumbuhan.

Moisture Fresh dan Clean Fresh dengan aneka pilihan bauan

Shokubutsu, yang membawa maksud “kisah tumbuhan” dalam bahasa Jepun, adalah pembersih badan dirumuskan di Jepun dan diperbuat daripada 100% bahan pembersih berasal daripada tumbuhan. Diilhamkan oleh amalan mandian tradisional, setiap produk Shokubutsu dihasilkan untuk memberikan cara penjagaan kulit dan kesejahteraan secara semula jadi seperti di negara Jepun.

Menurut Pengarah Urusan Southern Lion Sdn. Bhd, Kazuo Mabuchi, reka bentuk botol baharu Pembersih Badan Shokubutsu mendapat inspirasi daripada bekas air ki-oke, yang merupakan ciri istimewa onsen Jepun yang secara tradisional diguna untuk menyimpan air panas. “Reka bentuk botol baharu mencerminkan aspirasi kami untuk memberikan pengalaman mandi onsen Jepun di rumah mereka sendiri dengan menggunakan pembersih badan yang memberikan manfaat pembersihan yang sempurna,”  katanya.

“Bagi membantu pengguna memilih cecair pembersih badan kegemaran mereka daripada pelbagai pilihan yang kami sediakan, label produk kami direka dengan warna jelas dan mudah untuk dikenali. Bagi kemudahan kalangan orang kurang upaya penglihatan, semua botol baharu kami dilengkapi kod Braille supaya mudah dikenali,” tambahnya lagi.

Kazuo Mabuchi

Selain daripada penampilan baharu, Shokubutsu Fresh Body Wash juga merupakan jualan terbaik jenama ini yang kini dipertingkatkan lagi. Varian Clean Fresh kini diperkaya dengan 100% ekstrak protein beras organik, serta asid-asid amino dan vitamin E untuk menyerlahkan semula keserian kulit secara semula jadi. Haruman cecair pembersih badan yang menyegarkan serta tahan lama dapat menenangkan anda dan menghilangkan rasa keletihan setiap kali anda mandi.  Varian Moisture Fresh mengandungi bahan yang sama dan ditambah dengan Minyak Zaitun bagi memberikan khasiat tambahan dan memberi kelembapan untuk kulit yang berseri. Haruman bunga varian ini menenangkan badan dan minda untuk pengalaman mandi yang mewah.

Ketika kulit anda diliputi buih-buih pembersih yang mewah daripada varian Shokubutsu Fresh, nikmatilah perasaan seolah-olah dikelilingi oleh alam semula jadi dengan teknologi milik Shokubutsu “Living Fragrance Technology”. Ia memberikan suasana haruman bunga seolah-olah baru dipetik dari taman bunga dan meninggalkan bau wangi yang kekal pada kulit yang lembut sepanjang hari, hasil inovasi terbaru Shokubutsu. 

Dari kiri: Moisture Fresh, Natural Protection Body Wash, Clean Fresh.

 “Sebagai pengguna setia Shokubutsu Fresh Body Wash sekian lama, saya amat gemar akan pilihan bauan segar dengan adanya produk ini. Setiap kali saya mandi, saya akan merasai suasana berbeza seolah-olah saya melalui empat musim berbeza apabila menggunakan pilihan sabun berlainan setiap hari. Bau cecair pembersih badan ini tidak terlampau kuat namun kekal lama. Saya memang menanti untuk menggunakan Shokubutsu Fresh setiap kali mandi selepas sehari suntuk bekerja!” kata pencipta kandungan May Ho.

May Ho berkulit gebu licin, setia dengan penggunaan Shokubutsu Fresh Body Wash. “Saya amat gemar akan pilihan bauan segar dengan adanya produk ini.

Rangkaian Shokubutsu Fresh Body Wash boleh didapati dalam 5 varian dengan ekstrak tumbuhan yang unik: Orange Zest, Sakura Whitening, Green Fresh, Floral Bloom dan Iris Bliss.

Memandangkan peningkatan permintaan bagi penjagaan mandian yang melindungi badan akibat pandemik COVID-19, Shokubutsu memperkenalkan rangkaian Natural Protection Body Wash serba baharu dalam reka bentuk botol yang terkini. Dirumuskan untuk melindungi anda daripada 99.9% kuman dengan bahan anti-bakteria semula jadi, cecair pembersih badan yang diuji secara dermatologi ini sesuai untuk semua jenis kulit berupaya menghapuskan kuman secara berkesan tanpa mengganggu mikrobiome kulit – ekosistem kendalian sendiri yang melindungi flora baik dan mencegah serangan bakteria atau kuman. 

Bahan utama Shokubutsu Natural Protection Body Wash termasuk:

  • 100% minyak shiso organik, yang diekstrak daripada benih pokok shiso, sejenis herba yang terkenal di Jepun. Kaya dengan asid lemak omega-3, minyak shiso melembap dan memulihkan sel kulit, melindungi kulit daripada kerosakan luar melalui kuasa antioksida minyak ini.
  • Prebiotik Tumbuhan, yang membantu menambah mikrob kulit yang sihat, mengimbangi mikroflora dan menambah baik keadaan kulit.
  • Gliserin tumbuhan, yang membantu mengekalkan kelembapan kulit selepas setiap mandian.

Moisture Fresh – Floral Bloom Moisturizing Body Wash

Rangkaian Shokubutsu Natural Protection Body Wash didapati dalam 4 variasi, Complete Care (dengan Eucalyptus), Refresh & Go (dengan Tea Tree), Energize (dengan Yuzu) dan Aqua Cool (dengan Peppermint & Menthol). Menurut tinjauan Try and Review pengguna-pengguna dalam talian, rangkaian Natural Protection itu diuji di kalangan lebih 200 pengguna dan 9 daripada 10 ibu bersetuju bahawa rangkaian Shokubutsu Natural Protection lembut untuk kulit dan memberikan ketenangan fikiran kepada mereka, kerana ia melindungi keluarga daripada kuman secara semula jadi.

Sebagai ibu kepada dua orang anak, Shima Anuar yang juga seorang pelakon sering bimbang akan kebersihan dan keselamatan keluarganya. “Shokubutsu Natural Protection Body Wash bukan sekadar cecair pembersih badan anti-bakteria yang biasa – ia diperbuat daripada 100% bahan pembersih yang berasal daripada tumbuhan. Ini memberikan saya ketenangan fikiran apabila digunakan oleh keluarga saya.”

“Diperbuat daripada 100% bahan pembersih tumbuhan, Shokubutsu memberi ketenangan fikiran apabila diguna oleh keluarga saya.” – Shima

“Ibu bapa di Malaysia tahu betapa pentingnya untuk menjaga keselamatan keluarga mereka terutama sewaktu pandemik. Shokubutsu memahami keperluan untuk produk yang boleh digunakan tanpa kerisauan dan kebimbangan tentang kualiti dan sumber bahan. Itulah sebabnya rangkaian Natural Protection Body Wash serba baharu mengandungi 100% minyak shiso organik dan prebiotik tumbuhan bagi melindungi dan menjaga kulit anda secara semula jadi. Kini pengguna mempunyai pilihan rangkaian produk anti-bakteria yang lebih baik untuk sekeluarga!” kata Shima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here