Dah lama tak tengok cerita yang sungguh menyayat hati macamni sehingga menitis air mata. Filem ini terlalu indah dan banyak nilai murni yang boleh kita ambil teladan dan pengajaran. Plot perjalanan cerita yang sangat terkesan dan lakonan si anak kecil perempuan itu mampu membuatkan kita seolah-olah sedang berada hanyut didalam penghayatan cerita ini.

Sekarang Netflix sedang menyiarkan filem Miracle in Cell no.7 ini di platform mereka.

Miracle-in-Cell-No.-7-Film

Cerita Miracle in Cell no.7 ni tentang apa ya?
Sebuah filem mengenai lelaki yang mempunyai masalah mental yang dipenjara secara salah kerana pembunuhan. Lelaki itu membina persahabatan dengan banduan lain di dalam penjara yang membantu dia melihat anak perempuannya sekali lagi dengan menyeludup masuk ke penjara.

Filem Miracle in Cell No. 7 ada banyak versi ‘remake’ di negara lain

Selepas menonton filem versi Turki di Netflix, baru tahu rupanya filem ini asalnya dari sebuah Filem korea pada tahun 2013.Di sebabkan jalan penceritaan yang sangat menarik. Seterusnya telah di ‘remake’ semula dalam versi Turki, Filipina dan paling terkini Indonesia sedang menjalankan pengambaran untuk versi mereka pula.

Film-penuh-penghayatan
Dari kir: Miracle in Cell no.7 versi KOREA, FILIPINA & TURKI

Selamat menonton kepada semua yang ada plan nk menonton dengan seisi keluarga. Semoga dapat mengambil intipati yang baik daripada filem ini. Sangat recommend untuk semua!Boleh tonton filem di saluran NETFLIX : https://www.netflix.com/my/title/81239779

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here