SHARE

KUALA LUMPUR, ​IPSB ​Technology mengalu-alukan pelanggan mereka ke Rumah Terbuka Hari Raya bersempena Ulang Tahun ke-10 dan pada masa yang sama,​IPSB Technology juga melancarkan produk pertama mereka,​XSCALAR​.​XSCALAR adalah produk buatan Malaysia yang merupakan perisian yang ditakrifkan dengan pengkomputeran berskala terbuka.

IPSB telah berada dalam industri sejak 2008 dan dibentuk oleh para profesional teknologi. Syarikat IPSB telah mencapai piawaian antarabangsa dan juga menyediakan perkhidmatan berorientasikan penyelesaian kepada industri. Dalam tempoh 11 tahun berada dalam industri, IPSB sangat berterima kasih atas sokongan daripada pelanggan dan pekerja yang berbakat serta berdedikasi memajukan syarikat sehingga kini.

IPSB adalah milik tempatan, hasil tempatan – IPSB berbangga dengan mengambil para graduan yang berbakat dari universiti tempatan untuk menjadikan mereka sebahagian daripada pasaran global. IPSB amat berbangga dapat mengambil individu yang berinovasi dan sedia untuk memasarkan produk yang sedia ada. Selain mengambil cabaran ini untuk menggembangkan industri teknologi dengan bakat tempatan sepenuhnya.

Visi IPSB adalah menjadi penyedia penyelesaian global terkemuka dengan menggabungkan kemahiran dan teknologi untuk masa depan yang mampan. Pada 2017, IPSB memulakan kerjasama dengan Dana Fasilitasi TERAJU dan dalam usaha untuk keusahawanan tempatan, pasukan R & D menghasilkan​ whitebox server yang tersedia sebagai ​server perkakasan yang berdiri sendiri atau dengan IPSB Managed Services. IPSB juga  bekerjasama dengan sektor awam dan swasta untuk meningkatkan industri teknologi. Oleh itu, IPSB juga menjalankan perkongsian strategik dengan syarikat ICT Teknologi Tempatan dan Syarikat Multinasional. di antara pelanggan IPSB ialah Petronas, Media Prima, RTM, Air Asia, Astro serta Radio Televisyen Brunei (RTB) dan MNC (Indonesia), Selain itu IPSB juga menyediakan penyelesaian untuk kedua-dua Big Data dan Media Digital.

Di majlis Rumah Terbuka Hari Raya Teknologi IPSB telah memperkenalkan inovasi terkini – ​XSCALAR​. Produk ini bukan saja memberi penekanan dengan jualan dan sokongan teknikal dari mula hingga akhir proses pada kos yang dioptimumkan.​XSCALAR menawarkan pelbagai ​server yang telah melalui proses penyelidikan dan pembangunan terperinci serta ujian intensif untuk menyampaikan sesuatu yang berinovasi. ​XSCALAR bertujuan untuk merapatkan jurang dalam menyediakan dalam menyediakan organisasi tempatan serta pelanggan perusahaan kami dengan perkakasan tempatan dengan piawaian antarabangsa pada kos yang dikurangkan.​Dengan lebih daripada 11 tahun kepuasan pelanggan, IPSB  berharap mampu mencapai kecemerlangan dengan perkongsian strategik.

“​Kami berada di zaman Transformasi Digital dan Pengkomputeran Awan dan ke arah pembelajaran AI dan pembelajaran Machine. Oleh kerana pelanggan dan perusahaan mencari penyelesaian yang kos efektif, kami mengumpulkan pakar tempatan yang berbakat untuk sama-sama menghasilkan produk “whitebox” yang ditakrifkan perisian. Inilah sebabnya mengapa kami kini mempunyai XSCALAR,” kata Encik Nasir Baki, Pengarah IPSB Technology.

Meurut En. Nasir lagi “XSCALAR boleh digunakan di dalam semua industri seperti ​media & hiburan, pendidikan, pengangkutan, penjagaan kesihatan, minyak & gas dan banyak lagi.”

Faedah XSCALAR adalah:
● Penyesuaian perkakasan
● Berskala
● Prestasi pada kos yang dikurangkan
● Perkhidmatan profesional (termasuk penilaian khusus untuk memahami keperluan anda)

Untuk platform data yang besar, ​XSCALAR membantu dengan sistem pengarkaran storan perusahaan, menjadikan penyelesaian ladang dan infrastruktur yang bersatu padu. Dan sebaliknya, untuk platform media digital,​XSCALAR membantu pengurusan aset digital dan penyelesaian penstriman audio.

Ikuti ​IPSB Technology​ di: Laman sesawang: www.ipsb.com.my
Instagram: www.instagram.com/ipsbtechnology
Facebook: www.facebook.com/IPSBTechnologyLinkedIn:        www.linkedin.com/company/ipsbtechnology

Untuk lebih informasi mengenai XSCALAR, sila layari:

Laman sesawang: www.xscalar.my Facebook: www.facebook.com/XScalar.MY/

Mengenai ‘Whitebox Server’: Pelayan kotak putih adalah sistem komputer ​server yang dipasang dari komponen perkakasan yang sedia ada di pasaran. Seperti komputer desktop​whitebox
​ ,​whitebox server boleh dipasang dan dijual dengan atau tanpa penjenamaan. Spesifikasi​whitebox server tidak biasanya disasarkan untuk aplikasi khusus tetapi sesuai untuk satu atau lebih genre aplikasi. Atau, mereka cukup generik untuk menentukan​server untuk tujuan pengkomputeran yang sama di pusat data.

Mengenai Perisian yang Ditetapkan: Perkakasan yang ditakrifkan perisian menggabungkan garis antara perkakasan dan perisian.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here