SHARE
Santau boleh terkena melalui makanan. – Gambar hiasan.

Siapa yang pernah terkena sihir, santau dan segala macam ilmu jahat yang ditujukan kepadanya atau pun yang terkena secara tidak sengaja, tahulah betapa siksanya rasa. Anda yang terbabit tentulah inginkan sangat, petua melindungi diri daripada perbuatan jahat itu.

Kesannya daripada perbuatan itu bukan sekejap, untuk merawat kadang makan bertahun-tahun. Yang bernasib baik boleh pulih dengan cepat dan tidak berulang.

Sesungguhnya jatuh sakit dan penyembuhan itu adalah dengan izin Allah swt.

Berikut ayat perlindungan diri daripada sihir dan santau, berpandukan hadis Rasulullah SAW, barang siapa membacanya menjelang malam (selepas maghrib);

5 ayat pertama Al-Baqarah, disambung dengan ayat Qursi dan kemudian disambung dengan 3 ayat terakhir surah Al-Baqarah; dia terlindung daripada segala kejahatan berkenaan.

“Kalau malam itu orang nak santau dia, Insya-Allah sepanjang malam itu sihir berkenaan tidak akan menjejas dia, malah mungkin sihir itu akan terpaling kepada orang berkenaan. Dan dia juga tidak akan mati tiba-tiba atau secara mengejut sendirian.

“Barang siapa baca ayat ayat berkenaan (ayat sama yang di atas tadi) setiap menjelang siang, (selepas subuh);¬† hari itu kalau orang nak sihir dia, nak santau dia, tidak akan menjadi, Malam itu, dia juga tidak akan mati dengan tiba.

Baca setelah habis ayat doa solat, :Allah huma antassalam waminkassalam… disambung dengan ayat Al baqarah di atas.

Petua untuk cepat sihir itu terpantau kepadanya, baca dengan baik ikut hukum tajwid dan fahami semua maknanya Insyaallah siapa yang buat akan berbalik pada diri dia.

 

Berikut adalah turutan pembacaan ayat berkenaan.

 

Lima ayat pertama al-Baqarah

Ayat Qursi

 

Ayat qursi dan terjemahannya

 

Tiga ayat akhir surah al-Baqarah dan makna

 

———————————————————————————————–

Ayat qursi dengan tulisan lebih jelas..

Qursi surah
ayatul Qursi

 

albaqarah surah
tiga ayat akhir surah al-baqarah

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here